Wie ben ik

Ik ben Mariët Baaij en ik ben in 1967 geboren in Lisserbroek. Ik ben de 7e van 10 kinderen. We hoorden bij de Gereformeerde Gemeente te Lisse en dat bracht met zich mee dat we ook naar de lagere school gingen van de kerk. Ons hele leven bestond uit het leren van de Bijbel, psalmversjes, catechismus ect ect.

Op 19-jarige leeftijd heb ik de keuze gemaakt om de kerk te verlaten en een gelovig leven achter me te laten. Toen ik had aangegeven de kerk te verlaten werd ik in die periode erna vaak bezocht door kerkenraadsleden Elke keer stonden er weer 1 of twee mannenbroeders op mijn stoep om me te weerhouden van deze stap. Ik woonde net samen met mijn vriendin en ik was stomverbaasd over het feit dat er geen woede of verdriet was dat ik de kerk/God verliet. Het enige wat ik hoorde was dat ik naar de hel zou gaan als ik door zou zetten.
Ik denk daar vaak aan terug. Ik wilde de dialoog met hen aangaan maar er was geen dialoog. Er was eenrichtingsverkeer in de gesprekken. Deze gesprekken staan mij nog haarscherp voor mijn ogen en ik hoor nog wat er gezegd werd.
Maar dat was helemaal niet wat ik wilde horen. Het bevestigde mij dat het een liefdeloze God was en dat ik daar niets mee te maken wilde hebben. Wat wilde ik dan horen? Dat God een God van liefde was en dat ik goed ben zoals ik ben.
Nu, vele jaren verder en vele jaren wijzer begrijp ik dat ze niet anders konden. Begrijp ik waarom men er zo instond. Kan ik mezelf verplaatsen in de gedachtegang en hoe daar het geloof wordt beleefd.
Anno 2020 zou ik wensen dat het anders zou zijn. Maar waarom zie ik nog steeds dat sommige kerken LHBT@-ers laat gaan of erger nog zelf wegstuurt? Waarom zou je als kerk mensen ongeschikt vinden voor het Koninkrijk van God?
Ik kom graag in contact met mensen die hier tegenaan lopen en ik graag in gesprek met kerkenraden, gemeenten en mensen die hier mee worstelen. Stuur me een PB of mail naar mj.baaij@projust.nl. Ik luister graag naar je verhaal.

”Homoseksuelen vragen om te vechten tegen de geaardheid om heteroseksueel te worden is hetzelfde als aan een christen te vragen om een ander geloof te aan te gaan hangen. ”